Üye Aydınlatma Metni
ÜYE AYDINLATMA METNİ
Arasta Bilgi Teknolojileri Pazarlama Dağıtım. San. Ve Tic. A.Ş. (bundan sonra “ARASTA” olarak anılacaktır.) olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca veri sorumlusu sıfatıyla, işlediğimiz kişisel verilerinizin güvenliğine önem veriyoruz. Bu nedenle sizleri kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin olarak bilgilendirmek isteriz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME AMACI, HUKUKİ SEBEBİ VE TOPLAMA YÖNTEMLERİ
emekkitap.com web sitesi üzerinden yeni üyelik yapmanız, www.emekkitap.com web sitesi, satis@emekkitap.com e-posta adresi veya 0 212 671 68 10 numaralı çağrı merkezi üzerinden satın alma veya siparişlerinize ilişkin işlemler gerçekleştirmeniz  halinde kişisel verileriniz, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ikincil düzenlemelere uygun olarak aşağıda belirtilen amaçlar ve hukuki sebepler çerçevesinde işlenmektedir:
  1. Kimlik Bilgileri
  • İşlenen Kişisel Veriler: Ad, Soyad, TC Kimlik Numarası, Vergi Dairesi,
  • Kişisel Verileri İşleme Amaçları: Mal / hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi; mal / hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi; faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi; finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi; iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi; iş faaliyetlerinin yürütülmesi ve denetimi; müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi; müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi; ürün / hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi; pazarlama ve analiz çalışmalarının yürütülmesi; talep / şikayetlerin takibi; sözleşme süreçlerinin yürütülmesi; reklam / kampanya / promosyon süreçlerinin yürütülmesi amaçlarıyla işlenmektedir.
  • Kişisel Verilerin İşlenmesinin Hukuki Sebepleri: Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.
  • Kişisel Verileri Toplama Yöntemleri: İnternet sitesi içerisindeki formlar, sözleşmeler, çağrı merkezi kayıtları, e-posta ve ilgili kişi tarafından beyan edilen bilgi ve belgeler vasıtasıyla toplanmaktadır.
 
  1. İletişim Bilgileri
  • İşlenen Kişisel Veriler: E-posta Adresi, Teslimat Adresi, Telefon Numarası
  • Kişisel Verileri İşleme Amaçları: Mal / hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi; mal / hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi; faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi; finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi; iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi; iş faaliyetlerinin yürütülmesi ve denetimi; müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi; müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi; ürün / hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi; pazarlama ve analiz çalışmalarının yürütülmesi; talep / şikayetlerin takibi; sözleşme süreçlerinin yürütülmesi; reklam / kampanya / promosyon süreçlerinin yürütülmesi amaçlarıyla işlenmektedir.
  • Kişisel Verilerin İşlenmesinin Hukuki Sebepleri: Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.
  • Kişisel Verileri Toplama Yöntemleri: İnternet sitesi içerisindeki formlar, sözleşmeler, çağrı merkezi kayıtları, e-posta ve ilgili kişi tarafından beyan edilen bilgi ve belgeler vasıtasıyla toplanmaktadır.
 
  1. İşlem Güvenliği
  • İşlenen Kişisel Veriler: IP Adresi Bilgileri, İnternet Sitesi Giriş Çıkış Bilgileri, Kimlik Doğrulama Bilgileri, İnternet Erişim Kayıt Log Bilgileri, Çerez Kayıtları
  • Kişisel Verileri İşleme Amaçları: Bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi; iş faaliyetlerinin yürütülmesi / denetimi; saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi; veri sorumlusu operasyonlarının güvenliğinin temini; yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi; faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi; hukuk i̇şlerinin takibi ve yürütülmesi; mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi; amaçlarıyla işlenmektedir.
  • Kişisel Verilerin İşlenmesinin Hukuki Sebepleri: “Kanunlarda açıkça öngörülmesi” ile “Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.
  • Kişisel Verileri Toplama Yöntemleri: İnternet sitesi içerisindeki formlar ve bilgi güvenliği sistemleri ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplanmaktadır.
 
  1. Finans Bilgileri
  • İşlenen Kişisel Veriler: Ödeme Bilgileri, Cari Hesap Bilgisi, Banka Hesap / IBAN Numarası Bilgileri, Şifrelenmiş Banka Kartı/ Kredi Kartı Bilgisi
  • Kişisel Verileri İşleme Amaçları: Mal / hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi; mal / hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi; faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi; finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi; iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi; iş faaliyetlerinin yürütülmesi ve denetimi; sözleşme süreçlerinin yürütülmesi amaçlarıyla işlenmektedir.
  • Kişisel Verilerin İşlenmesinin Hukuki Sebepleri: Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.
  • Kişisel Verileri Toplama Yöntemleri: Sözleşmeler, çağrı merkezi kayıtları, e-posta ve ilgili kişi tarafından beyan edilen bilgi ve belgeler vasıtasıyla toplanmaktadır.
 
  1. Müşteri İşlem Bilgileri
  • İşlenen Kişisel Veriler: Talep/Şikayet Bilgileri, Fatura Bilgileri, Sipariş Bilgileri, Üyelik Numarası, Müşteri Yorumları, Sipariş Numarası, Kargo Takip Numarası, İrsaliye Bilgileri, Kargo Paket Numarası
  • Kişisel Verileri İşleme Amaçları: Mal / hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi; mal / hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi; faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi; finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi; iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi; iş faaliyetlerinin yürütülmesi ve denetimi; müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi; müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi; ürün / hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi; pazarlama ve analiz çalışmalarının yürütülmesi; talep / şikayetlerin takibi; sözleşme süreçlerinin yürütülmesi; reklam / kampanya / promosyon süreçlerinin yürütülmesi amaçlarıyla işlenmektedir.
  • Kişisel Verilerin İşlenmesinin Hukuki Sebepleri: Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.
  • Kişisel Verileri Toplama Yöntemleri: İnternet sitesi, e-posta, sözleşmeler ve çağrı merkezi kayıtları vasıtasıyla toplanmaktadır.
 
  1. Görsel ve İşitsel Kayıt Bilgileri
  • İşlenen Kişisel Veriler: Çağrı Merkezi Ses Kayıtları
  • Kişisel Verileri İşleme Amaçları: mal / hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi; iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi; müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi; müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi; ürün / hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi; pazarlama ve analiz çalışmalarının yürütülmesi; firma ürün ve hizmetlere bağlılık süreçlerinin yürütülmesi; saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi; talep / şikayetlerin takibi; reklam / kampanya / promosyon süreçlerinin yürütülmesi amaçlarıyla işlenmektedir.
  • Kişisel Verilerin İşlenmesinin Hukuki Sebepleri: İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebebine dayanılarak işlenmektedir.
  • Kişisel Verileri Toplama Yöntemleri: Çağrı merkezi vasıtasıyla toplanmaktadır.
 
 
KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

Kişisel verileriniz,
  • Yasal düzenlemenin öngördüğü kapsamda faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi amaçlarıyla Yetkili Kamu Kurum ve Kuruluşları’na,
  • İş faaliyetlerinin yürütülmesi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, talep ve şikayetlerin takibi, finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, lojistik faaliyetlerinin yürütülmesi, mal veya hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, mal veya hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi amaçlarıyla İş Ortakları’na, Tedarikçi Yetkililerine ve Çalışanları’na
aktarılmaktadır.,

KİŞİSEL VERİLERİNİZE İLİŞKİN HAKLARINIZ

Veri sahibi olarak Arasta’ya başvurarak;
  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemlerin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemlerin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kanunu’ un 7. maddesinde yer alan şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini ya da yok edilmesini isteme, yapılan düzeltme, silme ya da yok etme işlemlerinin kişisel verilerin paylaşıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini talep etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Kişisel verileriniz ile ilgili başvuru ve taleplerinizi dilerseniz internet sitemizde yer alan İlgili Kişi Başvuru Formu aracılığıyla;
  • Islak imzalı ve kimlik fotokopisi ile Asmalı Mescit Mah. Ensiz Sok. Tünel Geçidi İş Hanı No:3 İç Kapı No:16 Beyoğlu / İSTANBUL adresine göndererek,
  • Geçerli bir kimlik belgesi ile birlikte Arasta Bilgi Teknolojileri Pazarlama Dağıtım. San. Ve Tic. A.Ş.’ye bizzat başvurarak,
  • Kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi ve güvenli elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle arasta@hs03.kep.tr kayıtlı elektronik posta adresimize göndererek,
  • Güvenli elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle, kvkk@arastabilgi.com  adresimize e-posta göndererek,
  • İlgili Kişi tarafından Arasta Bilgi Teknolojileri Pazarlama Dağıtım. San. Ve Tic. A.Ş.’ye daha önce bildirilen ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinden kvkk@arastabilgi.com adresimize e-posta göndererek
Arasta Bilgi Teknolojileri Pazarlama Dağıtım. San. Ve Tic. A.Ş.‘ye iletebilirsiniz.,

Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ (“Tebliğ”) uyarınca, başvurunuzda isim, soyisim, başvuru yazılı ise imza, T.C. kimlik numarası, (başvuruda bulunan kişinin yabancı olması halinde pasaport numarası), tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi, varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon numarası ve faks numarası ile talep konusuna dair bilgilerin bulunması zorunludur.
Başvuru, yukarıda belirtilen hakları kullanmak için yapacağı ve kullanmayı talep ettiği hakka ilişkin açıklamaları içermeli ve başvuruda talep edilen hususu açık ve anlaşılır şekilde belirtilmelidir. Başvuruya ilişkin bilgi ve belgelerin başvuruya eklenmesi gerekmektedir.
Talep konusunun başvuranın şahsı ile ilgili olması gerekmekle birlikte, başkası adına hareket ediliyor ise başvuruyu yapanın bu konuda özel olarak yetkili olması ve bu yetkinin belgelendirilmesi (vekâletname) gerekmektedir. Ayrıca başvurunun kimlik ve adres bilgilerini içermesi ve başvuruya kimliği doğrulayıcı belgelerin eklenmesi gerekmektedir.
Yetkisiz üçüncü kişilerin başkası adına yaptığı talepler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Kişisel Verilerinizin İşlenmesine İlişkin Talepleriniz Ne Kadar Sürede Cevaplanır?

Kişisel verilerinize ilişkin hak talepleriniz değerlendirilerek, en kısa sürede ve en geç 30 gün içerisinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Tebliğ’de belirtilen esaslara göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir. Başvurunuza ilişkin cevabımız başvuruda belirttiğiniz adrese elektronik posta veya posta yolu başta olmak üzere eğer mümkünse talebin yapıldığı usul vasıtasıyla size iletilecektir.
 
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.